Finns det vettiga tidningar?

Lady Dahmer skriver om Slitz kvinnosyn (hämtad direkt från antiken!). Nyss var det Egmonts könsstereotypa barntidningar. Att de flesta tjejtidningar består av råd om hur du döljer hur ful du egentligen är och tips om hur du gör sexet skönare för honom (kvinnor som har sex med kvinnor existerar inte i tjejtidningar) är väl ingen nyhet heller.

 

Finns det bra tidningar? Det finns ju specialiserade tidningar om whiskey, fotografi, jakt och fiske, medicin och annat som är rätt ointressant för den som inte har ett brinnande intresse för dessa saker. Jag antar att vissa av dem är bra och lyckas någorlunda väl med att inte förstärka och lära in könsroller mer än, tja, en vanlig dagstidning i vart fall. Men finns det några tidningar som inte kräver att man antingen är en riktig nörd inom deras specifika område eller verkligen gillar könsstereotyper? Det närmaste jag har kommit är SJ:s tidning Kupé.

 

Jag vill läsa om mikroskopfotografi! Jag vill läsa en intervju med centerpartisten som skrev en motion om att göra ostkaka till Sveriges nationalrätt! Jag vill läsa om konstiga djur och street art och hur du reparerar trasiga datorer med silvertejp! Finns det tidningar om sånt?



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0