Hägglund om assisterad befruktning

Göran Hägglund tycker visst att singelkvinnor inte ska få hjälp med assisterad befruktning (vilket kvinnor i ett parförhållande då får, kan tilläggas). Eftersom "alla barn ska ha rätt till en pappa". Han nämner inte vad han tycker borde gälla för kvinnor som vill bli förälder tillsammans med en annan kvinna, men det går väl att gissa sig till utifrån prater om "manliga förebilder" och liknande.

 

Jag vill gärna se deras föreslaga lösning på hur den rätten ska uppfyllas för barn vars biologiska pappor är döda, eller av andra skäl helt frånvarande ur barnens liv? Ska vi tvångsadoptera bort dem från sina mammor till en ny familj? Tvinga mammorna att skaffa en ny man att leva tillsammans med? Skaffa en statligt finansierad utryckningsgrupp av män som kan åka runt och agera förebilder för barn som växer upp hos ensamstående mödrar någon gång ibland?

 

Sarkasm å sido, jag vill faktiskt veta hur de resonerar där. Det finns ändå gott om folk som växt och växer upp utan särskilt mycket, eller någon, kontakt med sin biologiska pappa. Jag ser inte riktigt hur det i praktiken skiljer sig från att ha kommit till genom en spremadonation där man inte har någon kontakt med donatorn. Om det nu är en så grundläggande rättighet för barn att växa upp med en pappa, varför gör inte KD något åt det?



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0