Om ideal och generaliseringar

En grej som jag tycker är så satans jobbig när det kommer till diskussionen kring ideal är när någon ska börja prata om att "det går inte att väga så mycket/vara så smal utan att vara sjuk". För ganska ofta är det någon som påstår att det visst går och att de själva eller någon de känner gör just det.

 

Även om jag vet att det är fysiskt omöjligt att väga 20 kilo och vara 170 cm lång utan att vara otroligt undernärd så är det rätt svårt att motbevisa någon som påstår att de visst är det. Vad ska man göra? Kräva en journalkopia och ett brev från en läkare som intygar att så verkligen är fallet? Oavsett om ens påstående stämmer eller inte så blir det ett dåligt argument, för det är ganska svårt att bevisa att det inte finns någon som faktisk är så smal och ändå är fysiskt frisk. Dessutom har det inte så mycket med saken att göra.

 

Jag tycker inte att alla kvinnor måste vara inkapabla att leva upp till utseendeidealet med hälsan i behåll för att vi ska ha ett problem. Jag tycker att det är ett problem att några kvinnor överhuvudtaget uppmuntras att prioritera utseende framför välmående och hälsa. Visst är det extra obehagligt att den kropp vi förväntas eftersträva är en kropp som de flesta av oss aldrig kommer kunna få, som är så pass smal att de flesta av oss skulle skada våra kroppar om vi kom i närheten av den. Men det problemet är väl inte beroende av att ingen kan se ut så och vara frisk?



Kommentarer
Lisa Frentz

Bra poäng där. /Tjejen som nyligen yttrade den där

2012-04-19 @ 11:27:50
URL: http://artvsfashion.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0