Afrikansk mango = BS

Dagens facebookirritation:

 

Det här reklam för ett viktminskningspreparat som kallas afrikansk mango. Annonsen leder till den här sidan, som inte har något annat innehåll än en artikel av "Julia Miller" som påstår sig ha prövat detta preparat och gått ner rejält i vikt. Sidan försöker ge intrycket av att vara något annat än en stor reklamannons, men det är inte särskilt övertygande med tanke på att alla klickbara länkar, oavsett vad de påstår sig handla om, leder till en sida där man kan köpa detta viktminskningspreparat.

Jag tror för övrigt inte att likheterna mellan den här sidan och den som Happy Happy Fatgirl skriver om här är en slump.

 

Det påstås att det i flera studier har visats att detta skulle leda till viktnedgång. Jag kan hitta två studier som överhuvudtaget behandlar preparatet och bara en utav dessa stödjer det påståendet. Ett spännande faktum är att den studie som påstår sig ha fått resultat som stödjer detta (vilka för övrigt är rätt taskigt redovisade) verkar ha börjat testa preparatet direkt på människor utan några som helst tidigare djurstudier, vilket låter otroligt osannolikt. Det är liksom inte så medicinsk forskning fungerar.

 

Så, vad säger man? Dåligt att Facebook inte har lite högre krav på sina annonsörer.



Kommentarer
hanna - happy happy fatgirl

Det sorgliga är ju att människor går på detta och spenderar pengar som de lika gärna kunde ha kastat i sjön. I bästa fall funkar de inte. I värsta fall är de farliga. Obehagligt.



Att det finns en bloggare som propagerar för viktminskningspiller med farliga preparat är också obehagligt som satan.

http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna/2012/04/08/jag-hojer-ett-varningens-finger

2012-04-20 @ 02:03:14
URL: http://hannamariefiddeli.blogg.se/
hanna - happy happy fatgirl

Jag har utmanat dig, du måste svara annars grinar jag!



http://hannamariefiddeli.blogg.se/2012/april/11-fragor-utmaning.html

2012-04-20 @ 14:03:25
URL: http://hannamariefiddeli.blogg.se/
Alice

Usch, kommentarerna där var riktigt nedslående. Det känns så hemskt att människor tycker att det är helt motiverat att använda och göra reklam för ett bantningsmedel som är skadligt, så länge det faktiskt leder till viktnedgång. Jag förstår var den typen av prioriteringar kommer ifrån, men det är ändå hemskt.

2012-04-20 @ 14:03:53
URL: http://theolddays.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0