Men vad fan, SD

Någon kommunpolitiker för SD, Annika Rydh, har visst hävdat att hon inte ser något fel med att säga "neger" och insisterar på att det är ett helt neutralt uttryck. Pinsamma kommunpolitiker har väl de flesta partier, men nu får hon medhåll av SD:s pressansvarige, Martin Kinnunen.

 

Kinnunen har tydligen sagt till Nyheter24 att neger är en färg och att det är i USA som det har en annan betydelse. Svenska språkrådet håller inte med honom. Jag tror ärligt talat inte att han själv tror att "neger" är ett neutralt ord.

 

Rydh kommer med en annan gammal klassiker: "...snart får man inte säga något alls. Vi har ju trots allt yttrandefrihet."

 

Visst är det synd när människor "av ett vitt ursprung" (hennes ord) får sin yttrandefrihet begränsad genom att folk blir arga när de använder nedsättande uttryck?

 

 



Kommentarer
Nicole

Det är inte klokt vad vissa anser sig berättigade till att säga vad ett ord ska vara för andra när det egentligen inte berör dom. Att kämpa för rätten att få säga en sak som är nedsättande och kränkande för andra människor och visa noll respekt säger ju en hel del om det partiet. Att neger skulle vara en färg, pff.

2011-11-29 @ 22:05:51
URL: http://aelman.blogg.se/
Alice

Nicole: Verkligen! Så jävla svårt är det faktiskt inte att undvika att kalla någon "neger" - det är ett välkänt faktum att det anses vara nedsättande och att en del personer tar illa upp av det.



Det vettiga att göra om man inte vill kränka någon är att sluta använda ord som upplevs som kränkande, inte att gnälla om yttrandefrihet och insistera på att ens språkbruk inte alls är kränkande.

2011-11-29 @ 23:34:11
URL: http://theolddays.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0