Dagens störningsmoment

Tack DN! Alltid trevligt att när medier framställer psykiskt sjuka människor som våldsamma och farliga. Det bidrar inte alls till stigmatisering som gör att färre personer med psykiska sjukdomar söker vård överhuvudtaget.

 



Kommentarer
Klara

Men. Hur många har inte varit i kontakt med psykvården i sitt liv? Ska man tänka så så måste en hel massa människor vara "farliga". (Det är iaf så jag får intrycket, att jag som psykiskt sjuk är lite farlig, sådär på gränsen hela tin.) Kanske tar jag åt mig extra mycket men det känns ofräscht.

2011-11-10 @ 22:25:16
URL: http://hatchetface.wordpress.com
Alice

Klara: Jo, precis, så tycker jag också. Jag upplever att det finns en bild av att psykiskt sjuka personer begår våldsbrott ("galna" mördare i skräckfilmer, spekulationer om psykisk sjukdom kring uppmärksammade våldsbrott...) och såvitt jag vet så stämmer det inte särskilt väl med verkligheten.



Jag tycker att det är tråkigt eftersom det gör det svårare för oss som har eller har haft psykiska sjukdomar att prata om dessa och söka hjälp för dem.

2011-11-11 @ 10:29:00
URL: http://theolddays.blogg.se/
Tånaglar

Din blogg är väldigt bra. Jag är glad att du tar upp ableism (din post "Aspergers syndrom" var väldigt informerande) och jag undrar om du kan tipsa om andra svenskspråkiga bloggar/sidor som tar upp ableism? Jag har precis börjat intressera mig för svenska bloggar om intersektionalitet, feminism etc och har tyvärr inte hittat så mycket alls om detta ämne. (Förutom att jag nu upptäckte Hanna Fridéns blogg via ett av dina inlägg. Tack!)

2011-11-13 @ 01:15:28
Alice

Tånaglar: Jag känner tyvärr inte till så många svenskspråkiga bloggar som tar upp ableism, det mesta jag läser på området är på engelska. Trollhare skriver om ableism ibland, och då med fokus på neuropsykiatriska diagnoser: http://trollhare.wordpress.com/

2011-11-13 @ 11:51:01
URL: http://theolddays.blogg.se/
Tånaglar

Tack så mycket, Alice! Tur i så fall att FWD, Meloukhia och andra engelskspråkiga sidor är väldigt bra. Men jag är glad att det i alla fall finns några svenskspråkiga bloggar som skriver om ableism.

2011-11-13 @ 18:46:36


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0