HM, kan ni inte göra datorkroppar i fler än en form?

Lady Dahmer skriver om hur HM på sin webshop använder samma bild på en kropp till olika modellers ansikten. Oh, och bilden av kroppen är skapad i en dator.

 

HM:s presskontakt, Håcan Andersson, förklarar i Aftonbladet att det inte handlar om ideal, utan att ”vi gör det här för att kunna visa upp plaggen”. Han berättar också att plaggen sätts på en docka och fotas, och sedan sätts de samman med den datorskapade bilden för att få ett mänskligt utseende.

 

HM missar ju världens chans här. En utav nackdelarna med att handla klädesplagg över internet är ju att plagg som sitter bra på en modell inte nödvändigtvis sitter bra på någon med en annan storlek och en annan kroppsform. Om HM inte ens behöver anställa modeller för att visa hur kläderna sitter utan kan använda dockor istället så borde det knappast utgöra en väldigt mycket större kostnad att faktiskt använda olika dockor och ta flera bilder. Så, ja, HM, om det nu inte handlar om ideal utan om att kunna visa plaggen för era kunder, kan ni inte visa hur de ser ut på lite fler av oss också?



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0