Halloween och könsskillnader

Såhär i Halloweentider brukar det dyka upp diskussioner kring Halloweenutklädnader i min RSS-feed. Maskeraddräkter är ett bra exempel på de olika förväntningar som finns på män och kvinnor, i och med hur olika utklädnader som erbjuds för samma sak.
 
För den som undrar vad jag pratar om, här är de två första sökresultaten för "watermelon costume" på google.
 
 
I vanlig ordning så är problemet här inte att den här typen av utklädningar för kvinnor existerar. Problemet är att den stor majoriteten av utklädningsalternativ som marknadsförs mot kvinnor är väldigt sexualiserade. Problemet är också att nästan inga motsvarigheter finns bland alternativen som riktar sig till män. På Buttericks hemsida i kategorin "Sexiga dräkter" finns en enda dräkt som riktar sig till män (av nästan 40), och den föreställer Hugh Hefner.
 
På det hela taget så illustrerar det situationen i samhället rätt väl. Kvinnokroppen är nästan alltid sexualiserad och manskroppen är det nästan aldrig.


Kommentarer
MarySaintMary

Dock att det är enklare för en tjej att helt enkelt införskaffa en rolig "killkostym" & använda än för en kille att försöka hitta en sexig variant som går att använda.

2012-10-14 @ 21:33:44
URL: http://marysaintmary.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0