Självrespekt

Ibland, framförallt i amerikanska sammanhang, hör man folk som pratar om att unga tjejer borde ha mer självrespekt. Med vilket dessa personer i själva verket menar att unga tjejer borde ha sex mindre och/eller klä sig mindre sexuellt. Märklig begreppskidnappning, tycker jag.

 

Självrespekt handlar såklart om att respektera sina egna känslor och önskemål, inte om att leva upp till samhällets normer kring sex. Vad det innebär varierar såklart från person till person. Att ha sex nästan konstant, att aldrig ha sex och allt däremellan. Samma sak med kläder, givetvis.

 

Det finns inget med sex som automatiskt är förnedrande eller på något annat vis gör att en tjej som har sex skulle sakna självrespekt.Kommentarer
MarySaintMary

Håller med om att det är konstigt. Känns lite som det är nåt som folk bara säger när de inte har andra argument emot promiskuositet (stavning?) eller liknande.

2012-05-20 @ 20:44:28
URL: http://marysaintmary.wordpress.com
Alice

MarySaintMary: Jag antar att det har något att göra med idén om att sex är något fult och dåligt, men det blir märkligt om man inte köper den grundpermissen.

2012-05-20 @ 21:58:27
URL: http://theolddays.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0