Transkvinnor kan visst bli våldtagna

Örebros tingsrätt har friat en man från åtal om försök till våldtäkt och istället dömt honom till misshandel, eftersom offret är en transkvinna (vilket mannen som försökte våldta henne inte visste). Domaren menar att det var ett "otjänligt försök", vilket innebär att brottsplanen aldrig hade gått att genomföra. Matilda Flodin har skrivit ett lite tydligare inlägg om det.
 

"Vi tror att han var ute efter att våldta just den här kvinnan. Men eftersom hon visade sig vara en man hade hans brottsplan aldrig gått att genomföra, säger domaren i målet, Dan Sjöstedt."
 
Finn fem fel i den meningen, liksom. Till en början - hon visade sig inte vara en man, hon visade sig vara en transkvinna. Och, eh, "aldrig gått att genomföra"? Om brottsplanen var specifikt vaginal penetration så ser jag väl poängen, men vem säger att den var det? Det verkar ju inte ha varit så att förövaren fått av henne byxorna och sedan promenerat iväg när han fick se hennes kön - hennes expojkvän ingrep. Så, eh, va? Transkvinnor kan bli våldtagna, i likhet med alla andra. Jag hoppas verkligen att den här domen överklagas.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0