Dumt skit

Åh, och så läser man dumma kommentarer i Lady Dahmers kommentarfält. Triggervarning för nedlåtande attityd och hat mot tjocka människor.
 


"Som de står i artikel på AB så är det ju inte vikten den är fel på, det är hur hennes kilon är fördelade på kroppen. Jag förstår inte varför Liseberg bad om ursäkt heller.. -Hej, förlåt att du är så fet, här på du en tygkanin att trösta dig med?!!? Jag är normal stl 40 men inte faan går jag in på Gina Tricot och köper en blus i stl 34 och ropar diskriminering till personalen."
-Anna
 
Nä, men det kanske du skulle göra om de bara sålde kläder i storlek 34 och tog betalt i förskott.
 


"Stina lider också av den nya folksjukdomen "Kränkt och diskrimnerad". Liseberg får väl slänga till henne 100 spelkuponger på chokladhjilet som kompensation."
- Bloggare på icadaniel.se
 
Men vad fan. Så tjejen betalar för ett åkpass, får veta efter köpet att hon inte kan utnyttja det fullt ut och får inte tillbaka någon del av pengarna. Och då är hon för lättkränkt och förtjänar nedlåtande tjock-skämt? Dra åt helvete, "bloggare på icadaniel.se".
 

"MAN KAN PROVSITTA BALDER INNAN MAN ENS STÄLLER SIG I KÖ. Var nödvändigt att capsa så vissa kioskmongon förstår. Alltså borde hon gjort det."
- Hanna WK
 
 Alltså. Rimligen får man väl anta att hon antingen inte märkte det eller antog att det inte skulle vara ett problem? Visst, det hade ju besparat henne en säkert ganska jobbig situation när hon inte fick åka med, men det är väl ändå inte det som är problemet.
 
 


"Alltså, gud vad jag tänkte exakt samma sak som övriga när jag läste artikeln. Det är ju bara fakta att det inte går att åka om man inte får plats. Lider man väldigt mycket av att ens extrema övervikt begränsar ens liv kan ett förslag också vara att försöka göra något åt det( i de flesta fall är det ju ändå möjligt ).Harsh but true."
- Sofia L

I de flesta studier så lyckas någonstans mellan 2-5% gå ner särskilt mycket i vikt och inte gå upp till sin ursprungliga vikt igen inom fem år. Att det i de flesta fall är möjligt att "göra något åt det" är ett tramspåstående utan verkliga belägg. Ett annat förslag är att samhället i stort slutar behandla människor med större kroppar som ett undantag som inte behöver tas hänsyn till och slutar straffa och håna dessa personer för att samhället inte är anpassat efter deras kroppar.
 
 
 
Jag blir så trött och förbannad. Det är inte okej att håna människor över deras kroppar. Så enkelt är det.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0