Marcus Birro, leg. författare

Marcus Birro har skrivit en debattartikel om hur dåligt det är att vem som helst kan kalla sig författare bara för att de skrivit en bok och fått den publicerad. Fanny skriver lite om hur löjligt självfixerat det är här.

Ingen normalt funtad människa skulle sätta sig i ett plan som styrdes av en ”spökpilot”.
Inte heller i ett plan styrt av någon som aldrig tidigare flugit ett plan, men som efter att ha sålt slut sin själ på de kommersiella tv-kanelernas boulevard plötsligt bestämt sig för att sadla om och bli pilot i stället.
”Hur svårt kan det vara att flyga ett plan? Det är väl bara att dra en spak i rätt riktning vid rätt läge?”

 

Jag tycker att det är jätteroligt. Först och främst, är man så känslig med vem som använder ens yrkestitel så kanske man skulle skaffa en skyddad sådan istället. Väljer man ett yrke vars definition mer eller mindre är "någon som skriver skönlitterära texter" så får man faktiskt räkna med att titeln används av de som gör det också. Det är lite så icke-skyddade yrkestitlar fungerar.

 

Extra roligt blir det när Elin Astrid påpekar att Marcus Birro själv inte har någon utbildning i att skriva skönlitteratur.



Kommentarer
den rabiata orakade flat-feministen Fanny

Som författare behöver man ju inte ens skriva skönlitteratur. Faktaböcker har också författare.

2011-08-31 @ 12:11:37
URL: http://arsinoe.se
Alice

Jo, fast "någon som skriver texter" kändes lite väl omfattande. Jag hade fattat om han irriterade sig över att någon som skriver manualer för datorer kallade sig författare.

2011-08-31 @ 12:46:29
URL: http://theolddays.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0